Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Formand: Der er for få fastansatte i psykiatrien i Risskov

I december sidste år sendte de ansatte ved psykiatrien i Risskov et åbent brev som nødråb til direktionen i Region Midtjylland. Nu erklærer formand fra regionen sig enig i, at der mangler fastansatte.

Ved psykiatrien i Risskov er de ansatte frustrerede, og derfor sendte de i december måned et samlet brev fra alle afdelinger til direktionen i Region Midtjylland. De mente ikke, at de kunne stå inde for kvaliteten i deres arbejde længere.

Formanden for det rådgivende udvalg vedrørende psykiatrien i Region Midtjylland, Henrik Gottlieb Hansen, mener også, at der er for få fastansatte ved psykiatrien i Risskov. Til gengæld bliver der ifølge ham brugt for mange løse vikarer.

”Som en fasttømret personalegruppe kender man hinandens kompetencer, og når der opstår kritiske situationer, kender man hinandens reaktionsmønstre. Derfor er fast personale en fordel,” siger han.

Nyt projekt på afdeling Q
Ved psykiatrien i Risskov har man på afdelingen for depression og angst igangsat et nyt projekt per 1. februar i år, som skal fortsætte året ud. Man har ansat yderligere 12 medarbejdere på afdelingen. Af dem skal fire ekstra være på arbejde om dagen og to om natten.

Indtil videre er de ekstra medarbejdere blevet brugt meget, men afdelingens oversygeplejerske Susanne Bissenbacker tør endnu ikke love, om det bliver en permanent løsning.

Henrik Gottlieb Hansen er dog meget positivt stemt over idéen og håber, at det er den rette ændring for personalet.

En ekstra sikkerhed
På blot otte måneder har de ansatte i Risskov oplevet overfald og trusler 551 gange. For netop sikkerhedens skyld har man derfor lavet aftaler med vagtfirmaer med mulighed for at tilkalde vagter, hvis der opstår kritiske situationer på afdelingerne.

Ifølge Henrik Gottlieb Hansen er aftalen med vagtfirmaerne en god idé. De fleste af vagterne har pædagogiske uddannelser og er efteruddannede i konflikthåndtering.

”Det er faktisk et spørgsmål om, at de også skal kunne gå med ind via dialog. Det er ikke fysikken, de er blevet ansat på,” fortæller Henrik Gottlieb Hansen.

Susanne Bissenbacker har endnu ikke selv erfaring med brug af vagterne på sin afdeling. Dog fortæller hun, at de øvrige afdelinger har haft god gavn af dem og senest i weekenden i forbindelse med et overfald på afdeling P.