Erhvervserfaring

Graver- og sundhedsjournalist, Randers Amtsavis
December 2023 –
På Amtsavisen skal jeg dække sundhedsområdet lokalt såvel som regionalt. Her bliver mit fokus at tale med de mennesker, som politikernes beslutninger berører – om det så er patienter, ansatte eller pårørende. Dertil bliver jeg redaktionens undersøgende journalist, som skal grave diverse spændende historier frem – af og til i samarbejde med mine kollegaer, der hver især er eksperter på deres egne stofområder.
Digital lokaljournalist (vikar), NorddjursLIV og SyddjursLIV
September 2023 – november 2023
På redaktionen i Følle er jeg en af to journalister, der dækker hele Djursland. Jeg selv har primært ansvar for Norddjurs Kommune, hvor jeg blandt andet skriver om tilflytning, iværksætteri, butiksliv og byudvikling. Artiklerne udkommer online og i et ugentligt nyhedsbrev per medie.
Lokaljournalist (vikar), Randers Amtsavis
Juli 2023 – august 2023
På Amtsavisen dykkede jeg i løbet af sommeren især ned i diverse erhvervshistorier samt i kritik af et lokalt botilbud.
Erhvervsjournalist (vikar), Erhverv+
April 2023 – juni 2023
Jeg var ene kvinde om at dække erhvervslivet i Midt- og Østjylland og fortælle de gode, inspirerende historier. Artiklerne udkom på erhvervplus.dk og på papir som det ugentlige tillæg Erhverv+, der udkommer hver torsdag med alle JFM’s dagblade.
Digital erhvervsjournalist (vikar), Erhvervsliv Esbjerg
December 2022 – februar 2023
Jeg skrev gode historier om byens erhvervsliv for et onlinemedie, hvis læsere er erhvervspersoner i området. Der var ikke fokus på hurtige nyheder, men på især gode historier fra succesrige esbjergensiske virksomheder, som andre virksomheder kunne lære og lade sig inspirere af. Alle artikler blev udgivet online som nyhedsbrev til abonnenterne – se eksempler her,  her og her. Jeg var mediets eneste journalist og producerede og udgav derfor alt selv, ligesom jeg administrerede mediets LinkedIn-side.
Digital lokaljournalist (vikar), Favrskov LIV
November 2022
På redaktionen i Hinnerup var jeg en af to journalister, der dækkede hele kommunen fra Ulstrup i Nordvest til Hinnerup i Sydøst. Jeg skrev om politik, besparelser i kollektiv trafik, lokale virksomheder og om ildsjæle i området – blandt meget andet. Artiklerne udkom online og i to ugentlige nyhedsbreve. Et af de nyhedsbreve kan du se lige her.
Lokaljournalist (vikar), Århus Stiftstidende
Juni 2022 – august 2022
På Stiften i Aarhus nød jeg at være tæt på de mennesker, jeg skrev om og til. Jeg havde ikke et fast stofområde, så jeg skrev om alt fra skybrudsvarsling til Normstormerne og en skrantende psykiatri. Her kan du se eksempler på mit arbejde fra vikariatet.
Journalist (tidsbegrænset), Avisen Danmark
December 2020 – juni 2022
Som journalist på Avisen Danmark skrev jeg i begyndelsen primært dag-til-dag-nyheder, og senere fik jeg sundhedsvæsenet som mit primære stofområde. Her leverede jeg stof til såvel web som papiravis. Jeg brugte en del af tiden i mine sidste ni måneder på avisen på at skrive og udgive avisens daglige nyhedsbrev Dagens Danmark, der i det første knap halve år også blev udgivet som podcast, hvilket jeg selv stod for at speake og klippe, når jeg havde tjansen hver fjerde uge – lyt til et eksempel på sådan en nyhedsbrevspodcast her.
Webassistent og webredigerende journalist (deltid), JFM Livecenter
Maj 2020 – december 2020
Jeg var med til at afprøve en ny strategi, der skulle binde koncernens dagblade bedre sammen med nyhedsindholdet på Radio4. Resultaterne var tydelige – Radio4’s podcasts blev hørt væsentligt mere, efter jeg begyndte arbejdet. Desuden assisterede jeg med at bygge nye sektioner på koncernens 16 nyhedssites og i appen Nyhedskiosken. Fra 1. oktober vikarierede jeg derudover i livecentret som webredigerende journalist og SoMe-kvinde på rundt regnet fuldtid.
Webredigerende journalist (vikar), JFM Livecenter
Februar 2020 – marts 2020
Efter at have afsluttet min praktiktid med tre måneder i livecentret, havde jeg vikarvagter som webredigerende og SoMe-kvinde.
Journalistpraktikant, JydskeVestkysten og Jysk Fynske Medier
August 2018 – januar 2020
De første seks måneder var jeg på lokalredaktion i Esbjerg, hvor jeg havde ansvar for Fanø. Her afsluttede jeg med en politisk analyse af samarbejdet på tværs af byrådet, som længe havde været problematisk. Dernæst var jeg i seks måneder hos JFM Radio, hvor jeg producerede og speakede radionyheder, som til slut blev sendt på alle koncernens radiokanaler, der samlet har op mod en million lyttere. Herefter tre måneder på JydskeVestkystens nyhedsredaktion med både korte nyheder og lange features. De sidste tre måneder var jeg i JFM Livecenter i Horsens som skiftevis webredigerende og SoMe-kvinde for koncernens dengang 12 lokale nyhedssider. Her endte jeg på eget initiativ som livecentrets første praktikant nogensinde.
Salgsassistent (deltid), Salling Aarhus
Juni 2015 – juli 2018
Jeg var ansat i lingeri- og strømpeafdelingen i Salling, hvor jeg brugte mange timer ved siden af mine studier på først SDU og siden DMJX.
Korsanger, Viborg Domkirke
September 2011 – maj 2014
Det første år sang jeg i domkirkens ungdomskor en til to gange om ugen. De sidste to år var jeg en del af det mere profesionelle kantori, hvor jeg udover korprøverne sang hver søndag i kirken og til flere koncerter årligt. Tidligere har jeg sunget i kor i Søndermarkskirken i Viborg fra 2004-2011.
Telemarketing og kundeservice
Oktober 2013 – december 2014
En stor del af mine to sabbatår brugte jeg ved en telefon. Først hos The Call Company, hvor jeg primært solgte magasinabonnementer for Bonnier og JSL Publications. Siden som sommervikar i kundeservice i Danske Direkte (Danske Bank) og teknisk supporter hos YouSee. Disse to jobs har desuden givet mig flere IT-kundskaber.
Assistent, Fotograf Charlotte Schönhoff
August 2013 – oktober 2013
Jeg assisterede blandt andet med at opsætte lys og rekvisitter under fotoshoots, passe butikken, betjene kunder, booke aftaler, skære billeder til samt skrive regninger og andet papirarbejde.
Privat barnepige
April 2012 – september 2013
To gange ugentligt passede jeg en dreng, fra han var 9 måneder gammel.
Salgsassistent (deltid), Bilka Viborg
August 2010 – august 2012
Jeg var ansat i varehusets bagerafdeling, og flere gange var jeg lukkeansvarlig. Det var mit første rigtige arbejde efter i nogle år at have sunget i kirkekor og hjulpet min storesøster med at gå med reklamer.

Uddannelse

Journalistik, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
September 2016 – juni 2020
Hele 3. semester arbejdede jeg med radiomediet – resten af uddannelsen har jeg fokuseret på det skrevne. Som bachelorprojekt lavede en medstuderende og jeg en artikelserie om, hvordan psykisk sårbare blev påvirket under coronakrisen, og for det blev vi belønnet med et 12-tal.
Designkultur, Syddansk Universitet
September 2015 – juni 2016
Afbrudt efter 2. semester. På bacheloruddannelsen fik jeg et godt kendskab til design og arkitektur. Jeg lærte om historien bag forskellige design- og kunstperioder, og jeg lærte at analysere diverse designobjekter i forhold til deres tid og den kultur, de er blevet til i.
Afsluttede fag: Designkultur, Designhistorie, Designanalyse, Boligstudier, Humanistisk Videnskabsteori I.
STX, Viborg Katedralskole
August 2010 – juni 2013
Linjefag: Samfundsfag A, Engelsk A, Matematik B, Mediefag B (tilvalg)

Frivilligt arbejde

Medlem, Personaleforeningen Mediehuset Randers’ bestyrelse
Maj 2024 –
Under min første generalforsamling med Personaleforeningen Mediehuset Randers blev jeg valgt ind i bestyrelsen.
Spilopperne, Ungdommens Røde Kors
Oktober 2019 – juni 2023
Hos Spilopperne i Viby var vi hver onsdag sammen med de børn, der boede med deres mødre på et krisecenter for voldsramte kvinder. Vi lavede aktiviteter med børnene og forsøgte at give dem nogle hyggelige og trygge timer i en svær hverdag.
Formand, Viborg Katedralskoles KFS-forening
August 2012 – juni 2013
I 3.g tog jeg rollen som formand og kontaktperson for KFS (Kristeligt Forbund for Studerende) på mit gymnasium.
Bestyrelsesmedlem, Viborg IMU
Januar 2012 – juni 2013
IMU er en kristen ungdomsforening. Jeg var i programudvalget, hvor jeg skulle planlægge foreningens program, kontakte og booke talere til møder og arrangere øvrige begivenheder for foreningen.
Ungleder på Lyngsbo Børnelejr
Juli 2011
Som 16-årig var jeg ungleder på en børnelejr i Fredericia i en uge. Her legede jeg med børnene og skulle samtidig være den ansvarlige, der trøstede, når en 7-årig pige savnede sin mor.

Kompetencer

SoMe
Fra JFM Livecenter samt fra min tid på FavrskovLIV, NorddjursLIV og nu Randers Amtsavis har jeg kendskab til og erfaring med Meta Business Suite og Agorapulse, hvorfra jeg har postet på koncernens hovedsider og modereret kommentarspor. Jeg har desuden erfaring med LinkedIn, hvor jeg bl.a. har vækstet Erhvervsliv Esbjergs virksomhedsprofil fra omkring 900 til knap 1200 følgere på blot tre måneder.
Fotoredigering
Jeg kan fifle med billeder i Adobe Photoshop, så de bliver lidt lækrere at se på. Talentet rækker dog ikke til at forvandle et pizzaslice til en badetøjsmodel.
Lydredigering
Da jeg producerede Avisen Danmarks nyhedsbrev, optog og klippede jeg podcasten sammen i Hindenburg, som jeg derfor er godt kendt i. Hos JFM Radio har jeg dagligt i seks måneder arbejdet i Audacity og Wavelab, når jeg skulle klippe speaks og interviews til radionyhederne.
CMS
I nogle år har jeg løbende arbejdet i WordPress, som hjemmesiden her også er bygget på. Som webassistent i JFM har jeg desuden assisteret med opbygning af nye sektioner på både web og i app – dette gjorde jeg i JFM’s CMS Kodus 2.
Øvrige digitale værktøjer
Jeg har hos JFM arbejdet i værktøjer som Infogram, Datawrapper, Google My Maps, BiQ og DrPublish. Her har jeg lavet forskellige typer af diagrammer, interaktive kort, tjekket virksomheders regnskaber og skrevet og publiceret artikler. Jeg har desuden kendskab til Google Analytics.
Microsoft Office 2016
Jeg kan arbejde i Microsoft Office; mikse en præsentation sammen i PowerPoint og stable grafer på benene i Excel.
Sprog
Mit skriftlige og mundtlige engelsk fejler ikke andet end en stadig fordansket udtale. Jeg havde tysk i gymnasiet, men har ikke brugt det meget siden og kan det derfor kun begrænset. Jeg forstår meget skriftligt – og til dels mundtligt – svensk og norsk.
Kørekort B
Jeg har haft kørekort, siden jeg var 18 år gammel, for sådan gjorde man, hvor jeg kommer fra. I december 2018 købte jeg min første bil, men den blev solgt igen i 2024, da jeg havde fået kort vej til fast arbejde. Nu suser jeg rundt på min elcykel i stedet.