Jeg blev født i Thisted og kommer egentlig fra Thy, men jeg er primært opvokset i den gamle, smukke hovedstad i Midtjylland, Viborg. I næsten 10 år kaldte jeg Aarhus mit hjem – altså lige indtil sommeren 2023, hvor jeg kunne begynde at kalde mig randrusianer. Mine redskaber i rygsækken har jeg dog skrabet til mig i både Esbjerg, Randers, Vejle, Horsens, Odense, Aarhus, Hinnerup og på Fanø og Djursland.

Undervejs har jeg fundet ud af, at jeg synes, det er allerfedest at gå på arbejde, når jeg har gode kollegaer omkring mig, som jeg kan sparre med om rubrikker, vinkler og alt derimellem, og når jeg er tæt på både dem, jeg skriver om og til.

Jeg er optaget af stærke fortællinger om mennesker, af konstruktiv journalistik, som går op i løsninger frem for problemer, af at inspirere mine læsere eller lyttere – og så er jeg også glad for nyheder, der skal hurtigt ud. Alsidighed i hverdagen er noget, jeg i høj grad trives i.

Tidligere kollegaer og chefer beskriver mig som arbejdsom, en omstillingsparat og dygtig schweizerkniv, en omsorgsfuld og udadvendt person og som en, der er hurtig til at sætte sig ind i noget nyt – og som gør arbejdet ordentligt.

Da jeg efter sammenlagt 18 års skolegang var færdig med at studere i sommeren 2020, var en af mine store sorger og bekymringer, om jeg så ville stoppe med at lære nyt. Det er dog heldigvis ikke sket, for min enorme videbegærlighed og hungren efter hele tiden at udvikle mig sørger for, at jeg ikke går i stå – noget, som er meget vigtigt for mig som menneske. Måske er det en del af årsagen til, at jeg har nydt min praktiktid og mine første år som uddannet journalist, hvor jeg har haft mulighed for at udforske mine egne evner og udfordre mig selv på forskellige måder i en del forskellige tidsbegrænsede stillinger.

Jeg har skrevet alt fra politinoter og nyheder til lange features og politisk analyse, skrevet om erhverv og om sundhed. Jeg har dækket landets næstmindste kommune og skrevet for en stor landsdækkende avis, som hver uge landede i postkassen hos tæt på 500.000 danskere. Jeg har skrevet, speaket, redigeret og interviewet til radionyheder, der er endt hos op mod en million lyttere, og jeg har lavet podcast og nyhedsbrev. Jeg har arbejdet med sociale medier og redigeret web-forsider for lokale og regionale nyhedsmedier.

I tre et halvt år vikarierede jeg rundt omkring i JFM og havde freelance-opgaver for andre private virksomheder ved siden af, mens jeg forsøgte at finde ud af, hvor jeg mon skulle ende. Nu er jeg landet i et fast job i min nye hjemby Randers på en fabelagtig arbejdsplads i et spændende job, og det har været hele ventetiden værd.

Fem ting om mig, der ikke handler om arbejde

  • Alle bøger på min bogreol er farvesorteret. Her er bøger om alt fra dansk design til humlebier, og størstedelen er dansk litteratur. Lademanns Leksikon i 30 bind fra 1996 er også en del af samlingen. Jeg har flest bøger af Tove Ditlevsen, Tove Jansson, Naja Marie Aidt, Puk Damsgård og Thomas Korsgaard.
  • Mine yndlingsserier på tv er Downton Abbey, Gossip Girl og The Crown. Jeg har dog også en guilty pleasure i reality – blandt andet Bachelorette og The Kardashians.
  • Brætspil er en anden mindre besættelse, jeg har. Min kæreste og jeg har to høje reoler fulde af brætspil, og her finder man blandt andet Settlers fra Catan (og samtlige udvidelser), Pandemic, Stoneage og Carcassonne.
  • Under coronanedlukningerne blev jeg ligesom mange andre grebet af at vandre. Jeg købte et par dyre tyske vandrestøvler, som blandt andet har været med i Sivota i Grækenland, i Wien og i Mols Bjerge – men også i Romalt Bakker, som jeg bor lige op ad.
  • Som stadig ny husejer har jeg fået endnu en fritidsinteresse. Jeg elsker at pusle i vores have. For nylig kom jeg hjem en sen eftermiddag, og det første, jeg gjorde, var at tage ordentligt udstyr på og begynde at luge i bedene. Det giver mig en fantastisk ro at være i min have, og jeg elsker at se planterne gro.